VeiligheidNL

Ongelukken met vuurwerk zijn onnodig en beslist te voorkomen. De meeste ongelukken gebeuren omdat mensen niet weten hoe je vuurwerk veilig afsteekt. Lees onze Tip Top 18 die wij met VeiligheidNL hebben opgesteld. Dan ben je helemaal op de hoogte.

Terugdringen letsels

VeiligheidNL wil de veiligheid vergroten van alle burgers door het terugdringen van ongevallenletsels. Dat doet ze door een combinatie van letselinformatie en letselpreventie te bieden. Vaak is het al genoeg om het gedrag van mensen, bijvoorbeeld bij vuurwerk, te beïnvloeden.

Bewezen effectief

In 2011 heeft VeiligheidNL met politie de Task Force Opsporing Vuurwerk Bommenmakers opgericht. Het doel hiervan is om het aantal delicten met vuurwerkbommen terug te dringen. Zo werden vorig jaar 532 online filmpjes met vuurwerkbommen opgespoord en het merendeel verwijderd. Het online podium dat bommenmakers gebruiken om anderen te inspireren is hiermee grotendeels afgebroken.

Opsporen bommenmakers

De Task Force roept de hulp van Nederland in om te helpen de naam of adres van de bommenmakers te traceren en rechtstreeks door te geven aan politie via de Opsporingstiplijn: 0900-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Niet alleen voor de online filmpjes, maar ook als je ziet dat bommenmakers bij je in de buurt actief zijn.

Bezoek website